Prăjituri festive – Tiramisu cu amaretti

Prăjituri festive

Poate vă pregătiți de un eveniment mai special, sau poate doar doriți să încercați ceva nou. În continuare vă voi prezenta o rețetă din categoria “prăjituri festive”.

Tiramisu cu amaretti – Ingrediente: 250 gr brânză mascarpone (la temperatura camerei), 2 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei), 150 ml smântână pentru frișcă (rece), 20 gr zahăr pudră, 20 gr zahăr tos, 1 linguriță esență vanilie, 15 ml rom (se poate înlocui cu vin Marsala dulce sau sherry dulce), 1/2 pachet amaretti, 1 ceașcă cafea espresso, cacao pentru pudrat.

Preparare: Într-un vas se pun gălbenușurile, zahărul tos și romul. Se așează pe o oală cu apă ce fierbe și se bate amestecul pe abur până se topește zahărul. După, luați crăticioara și puneți-o într-un vas cu apă rece. Continuați să amestecați până crema de ouă este rece. Crema mascarpone: frecați mascarpone cu esența de vanilie. Începeți să adăugați crema de ou, câte o linguriță. Crema tiramisu: adăugați frișca în crema mascarpone în 3 tranșe amestecând ușor astfel încât să nu se lase frișca.

După ce așezați în câteva ceșcuțe de cappucino un strat de cremă, deasupra așezați un strat de biscuiți amaretti înmuiați foarte puțin în cafea, după care urmează un alt strat de cremă. Se va continua astfel până când ceașca este plină, ultimul strat fiind mereu de cremă. Crema care rămâne se va pune în șpritzul de patiserie. Se pudrează cu cacao. Acestea fiind spuse, vă urez succes la gătit prăjituri festive.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s